CONTOH SOALAN SEKSYEN A: PENGETAHUAN AM 2016

Berikut Merupakan Contoh Soalan Peperiksaan SPA Seksyen A Pengetahuan AM Sebagai Panduan Anda.

Nak Soalan Lengkap? Pastikan Anda Dapatkan Panduan N29 Yang Kami Keluarkan di Bawah. Lebih 50++ Soalan Seksyen A Sebagai Persediaan.

Paling Penting Kami Bekalkan Anda NOTA RINGKAS Terkini berkaitan pentadbiran negeri-negara, dasar-dasar penting, perundangan, ekonomi dan banyak lagi untuk anda sebagai bakal PTD perlu tahu sebagai senjata persediaan peperiksaan anda!

SEKSYEN A: PENGETAHUAN AM

Mahukan Lebih Dari 50++ Contoh Soalan? Rujukan Ini Untuk Anda. Kami Kongsikan Lebih Dari 50++ Contoh Soalan Terkini Seksyen A

Pastikan Anda Tempah Panduan N29 di Bawah Sekiranya Anda Perlukan Lebih Banyak Contoh Soalan Seksyen A Berkaitan. Bukan Itu Sahaja Kami Juga Lengkapkan Pakej Rujukan Ini Dengan Contoh Soalan Seksyen B dan Nota Peperiksaan Terkini

Dapatkan Sekarang Pakej Rujukan Peperiksaan Online Pegawai Tadbir N29 Versi Kemaskini 2016. Soalan Lengkap Kami Kongsikan Dalam Panduan Di Bawah.

Jualan Berkuota & Terkawal. Dapatkan Sekarang Sebelum Di Tutup

Bagaimana Panduan Ini Bakal Bantu Anda?

Rujukan ini disusun untuk memberikan 'booster' kepada persediaan anda. 5 Disember sudah tidak lama lagi. Anda perlukan sesuatu yang komprehensif dan kami di sini mahu BANTU anda!

 • Menjimatkan masa anda! Kami bantu anda dengan penyediaan Nota-Nota ringkas untuk persediaan pantas anda. Anda bakal jimat 72 JAM!
 • Jelas format 2016! Jika anda menggunakan rujukan 2014 ke bawah, anda akan mengalami kerugian besar. Format telah diubah! Kami bantu anda faham format terkini!
 • Bagaimana soalan ditanya! Kami bantu anda untuk buang gugup + 'blur' peperiksaan online nanti.
 • Contoh-contoh soalan dibina untuk memberikan gambaran jelas kepada anda bagaimana soalan ditanya.

... dan semua ini disusun rapi untuk bantu anda sukses sesi peperiksaan Pegawai Tadbir nanti

Selain pihak SPA, tiada yang lebih faham perjalanan tapisan peperiksaan N29 ini setanding Tim Infokerjaya kerana kami telah bersama calon sejak tahun 2008/09 dan menyaksikan sendiri transformasi tapisan ambilan Pegawai Kerajaan ini.

Ini yang bakal anda dapat;

 • Semenjak 2008 Panduan Keluaran Kami Telah Membantu Ribuan Calon
 • Ini Versi Update: Format Terkini 2016 berbeza dengan sesi terakhir N29 2014
 • Format terkini DISEMBER 2016 berbeza dengan sesi sebelum ini. Tiada lagi Psikometrik!
 • Lebih 40++ Nota Ringkas untuk jimat masa persediaan anda
 • Lebih 100++ Contoh Soalan & Jawapan untuk melazimkan anda dengan format 2016
 • Percaya pada kami, faktor utama kegagalan calon adalah kerana tidak tahu format soalan. Anda akan tahu format terkini 2016 yang berbeza dengan 2014 & 2013
 • Update Percuma Selama 3 Tahun
 • Pelbagai Kelebihan Lain Sebagai Pembeli

Tak Tahu Nak Prepare Apa Untuk Exam 5 Disember ini Bukan Masalah Lagi...

Kepada Calon Yang Telah Mendaftar Sebelum Ini Pastikan Anda Semak Email Anda. Hebahan Jualan Akan Dilakukan Terus Ke Email Anda. Sila Semak Inbox (Promotion Tab atau Update Tab) Bagi Pengguna Gmail.

atau, Inbox dan SPAM Box Bagi Pengguna Yahoo Mail atau Hotmail.

Jangan Terlepas...